Nazad na vrh

Kako izabrati savršene suvenire za poklon najbližima?

Kako izabrati savršene suvenire za poklon najbližima?

Najbolji suveniri su poput malenih spremnika sa sjećanjima, koji nas ozare svaki put kada ih pogledamo. To su sve one stvari koje glasno šapuću nešto kao: Ponesi me sa sobom… , koje ne prestaju emitirati dobre vibre, godinama i godinama nakon što ih nabavimo. Jednostavno! Prisjetite se toga kad odabirete savršene suvenire za vaše najbliže, za obitelj i prijatelje. Tako ćete garantirano obaviti zadatak, i uz to se dobro zabaviti!

DA SI BAREM TU

Pristigli ste se na fantastičnu destinaciju, i sve je kako treba…ali, morate priznati da vam nedostaju najbliži. Želite s njima podijeliti svoje uzbuđenje i dojmove. Želite poručiti da mislite na njih – i to ne samo tako što ćete objavljivati fotke na društvenim mrežama. Kupovanje suvenira za poklon najbližima može biti zabavno, poput slatke zavjere.
Ipak, stanite na tren i razmislite prije nego se uhvatite novčanika. Pokušajte zamisliti svog partnera, dragog prijatelja ili člana obitelji na istom tom putovanju. Što bi oni kupili? Da li bi potom to nešto ponosno izložili u svom domu ili uredu?
Ukoliko se ne možete odlučiti, najbolje je slijediti jedno jedino zlatno pravilo: ne kupujte ništa što i sam i ne biste željeli primiti na dar.

PRIPREMA JE POLA POSLA

Istražite malo destinaciju, doznajte više o njenoj kulturi i običajima. Tako ćete stvoriti dobru bazu koja će vam prilično olakšati izbor savršenog suvenira za najbliže.
Uzmimo Dubrovnik. Grad podno Srđa najnužniji je hrvatski grad i san je svakog Instagrammera. Poznat je diljem svijeta. Nalazi se UNESCO-ovoj čisti zaštićene kulturne baštine. Naravno, ima vrlo prepoznatljive simbole i suvenire, među kojim se svakako ističe Sv. Vlaho.
Ali to nije sve. Dubrovnik odiše autentičnim, bezvremenskim mediteranskim štihom. Baš kao i bilo koji drugi drevni grad na obalama Mare Nostrum, kako su Rimljani zvali Sredozemlje, i Dubrovnik živi uz more i od mora, pa otud sigurno nećete pogriješiti ako odaberete nešto što je općenito vezano uz more, recimo jedrilice i jedrenjake, brodove ili zaigrane ribe.

ROMANTIKA I VALENTINOVO SVIH 12 MJESECI U GODINI

Valentinovo može biti kul, ali svatko zna da su romantični pokloni u modi cijele godine. Kada putujete sami, svakako ćete planirati sa sobom donijeti neku posebnu sitnicu na dar partneru. kako bi bilo da odaberete nešto što ćete zajedno koristiti, što ćete dijeliti, i u čemu ćete uživati zajedno, nešto što nije samo dekorativno već i funkcionalno, primjerice prekrasnu zdjelu za vašu kuhinju?

NA PUTU DO DOMA

Kod kupnje suvenira, treba imati na umu propise. Kupite nešto zbog čega nećete imati problema sa zakonom. Carinske službe imaju vrlo stroge propise u vezi jestivih i netrajnih proizvoda, čak i u vezi naizgled nevinih stvarčica kao što su pijesak ili šljunak s plaže.
Kad ste prekrižili tu stavku, sljedeća stvar koju trebate razmotriti je transport. Tu je dobro prizvati onu: maleno je lijepo! Razmislite o nečemu što će bez problema stati u vašu prtljagu. Međutim, , ako se zaljubite u suvenir velikih dimenzija, ne očajavajte. Puno umjetničkih obrta, baš kao Be Craft, isporučuje svoje proizvode diljem svijeta. Ustvari , broj putnika koji kupuju suvenire na Internetu, katkad i prije samog putovanja, raste iz dana u dana. Online kupovina je izvrstan izbor i kada zbog bilo kojeg razlog zaboravite ili ne stignete kupiti suvenir za svoje najbliže.

KUPOVINA SUVENIRA JE ZABAVNA

Bilo da ste fan detaljnog planiranja unaprijed, ili više volite da vas destinacija iznenadi ponudom – nemojte se zaboraviti zabaviti. S malo znatiželje i istraživačkog duha, u ovoj avanturi uživat ćete podjednako i vi, kao i primatelji vaših poklona!