Nazad na vrh

IZRADA PO NARUDŽBI.

Staklo je magičan spoj suprotnosti. Otporno, a ipak elegantno i osjetljivo. Efikasna barijera, koja svejedno propušta svjetlo. Izvanredno se slaže s bilo kojim tradicionalnim i modernim materijalom. Može biti funkcionalno i dekorativno. Kad pogledamo u predmet izrađen od stakla, teško je zamisliti da je jednom bio vrela tekućina koja se mogla preoblikovati u gotovo bilo koji oblik. Upravo ovo je osnova na kojoj radimo specijalne projekte po narudžbi do Murano stakla.

ZAMISLILI STE…

Zamislili ste uporabni ili ukrasni predmet od stakla, instalaciju, novi komad namještaja sa staklom – ali ne znate da li se tako što uopće može izvesti? Čini vam se prehrabro, li možda čak nemoguće? Pažljivo ćemo saslušati vaše želje i zahtjeve. Bilo da imate već gotovu ideju, ili tek okvirnu zamisao, ili pak niste sigurni u vezi budžeta – kontaktirajte nas! Zajedno ćemo razraditi i realizirati vašu originalnu ideju.

ŠTO SE SVE MOŽE NARUČITI: 100% UNIKAT

Ukratko: ukoliko se vaša narudžba može izraditi tehnikom fuzije stakla, mi ćemo ju izraditi. Vaše je samo da iznesete želje, a naše je da ih realiziramo. Be Craft ima 15 godina iskustva u izradi predmeta po narudžbi i raznovrsnih specijalnih projekata u svim dimenzijama.

Evo nekih primjera koji ilustriraju što možete naručiti:

  • Zidne vizure i vedute. Vašu omiljenu vedutu ili vizuru, pravu ili izmaštanu, pretvaramo u zidnu sliku, s okvirom ili bez njega.
  • Predmeti, alati, simboli, instrumenti. Bez alta nama zanata! Tijekom godina smo za muzičare i njihove prijatelje izradili niz instrumenata, bilo kao samostojnih skulptura, satova, pjatina ili u drugim formama. Naravno, radili smo i za profesore i sportaše, kapetane i automehaničare…
  • Dubrovnik, Dubrovnik.… Omiljeni dubrovački simboli, vedute, građevine ili neka sasvim vaša i sasvim posebna dubrovačka mjesta. Oblik i dimenzija po izboru: zidna instalacija, skulptura, ili kako god već poželite.
  • Ovdje je zaista teško nabrojati sve primjere, pa ćemo samo izvoditi nama posebno dragu skulpturu Konavoke.
  • Aplikacije sitotiska na porculan, keramiku i staklo. Odličan izbor ukoliko želite “osvježiti” nešto što već imate ili dati sasvim osobni pečat nekom našem gotovom proizvodu.
  • Zidne instalacije raznih dimenzija za svaki kutak doma ili ureda. Zidne instalacije, instalacije koje se uklapaju u namještaj ili police. Apstrakcije, krajolik ili nešto sasvim deseto. Dimenzije su neograničene. Od instalacija koje prekrivaju cijeli zid, do dekorativnih Murano pločica koje će vašoj kuhinji ili kupatilu podariti osobni pečat.
  • Jedinstveni stolići za kavu i dnevni boravak. Po narudžbi izrađena staklena ploha pretvorit će vaš omiljeni komad namještaja u potpuno novi i 100% unikatni predmet. Velik izbor: jednobojno, višebojno, s dekoracijama i aplikacijama.
  • Unikatne staklene plohe za sve vrste vrata. Unikatan i izvanserijski efekt za vaš dom! Po narudžbi dizajnirano i ručno izrađeno staklo za predgradna i druga vrata u vašem domu, kuhinjske ormarće i komode.
  • Satovi. Izrađujemo zidne i stolne satove svih boja, veličina i oblika. Vjerojatno ne moramo posebno naglašavati – ali na satovima možemo izvesti koji god motiv poželite.
  • Sasvim jedinstvene kombinacije. Naši klijenti nerijetko traže neku sasvim novu kombinaciju, recimo skulpturu i sat zajedno.
SASVIM NOVA PRIČA: ČAROLIJA STAKLA I SVJETLA PO VAŠOJ MJERI

Specijalni projekti i narudžbe su naš najdraži kreativni izazov. Svaka takva narudžba je sasvim nova priča! Vaše želje i sugestije omogućuju nam da izradimo 100% unikatne neponovljive predmete.

JESTE LI ZNALI…

Prirodno nastalo vulkansko staklo (obisidijan) koristilo se još u kamenom dobu za izradu noževa i vršaka strelica, kao nakit i novac. Premda je rimski povjesničar Plinije izvijestio da se staklo počelo proizvoditi još prije 5.000 godina, arheološki dokazi sugeriraju da je čovjek po prvi puta sam počeo izrađivati staklo u istočnoj Mezopotamiji i Egiptu 3.500 godina prije naše ere. Inače, staklo se ustvari izrađuje iz – tekućeg pijeska! Pijesak, koji sadrži veliku količinu silicijevog dioksida, zagrijava se dok se ne pretvori u tekućinu koja se potom po želji oblikuje. Međutim, ovo se ne dešava na sunčanom danu na lokalnoj plaži: pijesak se topi na nevjerojatno visokoj temperaturi od 1700°C.