Nazad na vrh

PONESI ME SA SOBOM.

PONESI ME SA SOBOM je raznovrsna i razigrana hrvatska dizajnerska kolekcija predmeta od stakla koji su osmišljeni da – baš kao što ime i govori – otputuju s vama, bilo kao suveniri ili pokloni za svaku prigodu. Svi su Be Craft proizvodi izrađeni ručno, modernom tehnikom fuzije, od najkvalitetnijeg Murano stakla.

VELIKO MORE I PUTUJUĆE PRIČE U JEDNOJ KOLEKCIJI

PONESI ME SA SOBOM je kolekcija inspirirana Mediteranom, njegovim bojama, vedutama, horizontima, svjetlom, mirisima, plodovima i pričama. O Mediteranu mnogi misle kao o nekoj vrsti drevnog super-autoputa koji je povezivao tri kontinenta i kojim su danonoćno putovali i ljudi, i ideje i stvari. Upravo tako je zamišljena i PONESI ME SA SOBOM kao riznica „prenosivih predmeta sa pričom“. Sve u svemu, ovo je je izrazito sunčana kolekcija, s punim nabojem mediteranskog kolorita i svjetla.

Male i velike slike. Eksplozija boja najomiljenijih Be Craft motiva na potpuno prozirnim podlogama, opremljenih vezicom – što ih pretvara u prave male staklene mobile. Odlično funkcioniraju i zasebno, ali i u grupi.

Pjatini. Pjatini s proslavljenom venecijanskom millefiori ili murini aplikacijom. Ili bez njih, u raznim kolorističkim, vrlo suvremenim opcijama. Svestran. Može poslužiti kao samostalan ukras ili elegantno mjesto za odlaganje svih onih sitnica koje lako prerastu u nered: ključevi i privjesci, satovi i nakit… Tko je rekao da nered ne može biti stiliziran!

Male i velike ribe. More bez riba je kao more bez soli. Stoga naša kolekcija inspirirana Mediteranom ima cijela jata riba – vrlo raznovrsnih i slikovitih karaktera i sklonosti, boja i veličina. Postolje od kamena sprečava da otplivaju predaleko.

Magneti. S jedrilicama. Ili s aplikacijom millefiori. Razigrani non-stop, 24/7.

Veliki, veći i najveći jedrenjaci. Baš kao i na pravim jedrenjacima i jedrilicama – i naša su jedra skrojena, ali ne od platna, već od stakla. I svi ti spinakeri, flokovi i genove neprestano blistaju na suncu, napeti vjetrom i upravljeni prema horizontu, bez obzira gdje ih postavili.

Brodovi. Na postolju do drva. S dimnjacima koji ispuštaju bijele oblake. Baš kao i svi primorski i uzmorski „oriđinali“, i ovi brodovi mogu se pohvaliti sasvim neobičnim i jedinstvenim karakterima.

Kućice. U nizu, i poneki zvonik. Na postolju od obojanog drva. Uvijek okrenute suncu, u cijelom spektru boja, čas dubokih, čas prozirnih. Kućice iz snova. Sjećanje na mjesta, dijalekte i ritam mediteranskih dana.

Kućice i brodovi.  Naša dva vrlo popularna motiva našla su način da se upare, i da humorom podupru delikatnu ravnotežu između perspektive i stvarnosti. Apsolutno razigrana kombinacija, koja se može nadodavati jedna na drugu.

Mali, veći i stvarno  veliki anđeli.   Od murano stakla i keramike. S jednobojnim krilima ili krilima posutim millefiori elementima. U svim bojama. Razbarušenih i apsolutno unikatnih frizura, koje oduševljavaju iz svakog ugla.

Satovi. Stolni, s kamenim postoljem. Uronjeni u more ili sigurno ukotvljeni na obali, s garantirano rijetko ozbiljnim satima i minutama.

KOME I KADA: DRAGOCJENI PREDMET ZA POSEBNE OSOBE

PONESI ME SA SOBOM je kolekcija iznimno svestranih suvenira i poklona za svaku prigodu. Ako niste sigurni kome i kada… evo nekoliko sugestija:

Romantično. Svaki proizvod iz kolekcije funkcionira kao savršeni poklon mladencima za vjenčanje, za Valentinovo, kao zahvalnica odnosno poklon gostima na vjenčanju, kao poklon za godišnjicu braka, ili pak kao poseban znak pažnje za posebnu osobu u vašem životu.
Svjetski putnik. Savršen suvenir. Dokazani globetrotteri, proizvodi iz ove kolekcije dosad su završili na svim svjetskim kontinentima. 100% hrvatski proizvod, dizajniran i ručno izrađen u Dubrovniku.
Prijateljski. Idealan poklon za rođendane ili druge posebne događaje u životu vaših prijatelja ili članova obitelji.
Poslovno. Aplikacijom vaših korporativnih boja i logoa, svi ovi proizvodi mogu  postati idealni poslovni pokloni za vaše poslovne partnere i zaposlenike. Ili jednostavno razvedriti monotoniju vašeg poslovnog prostora.
Kućanski. Zašto ne darovati nešto sami sebi? Ova kolekcija unijet će svjetlo juga u svaki kutak vašeg doma. Baš svaki! Od kuhinje do dnevnog boravka, od kupatila do hodnika, od radne do spavaće sobe.
4 godišnja doba. Nije bitno da li je Božić, mala ili velika matura, ljetno vjenčanje ili rođendan u listopadu. Idealni poklon za sva 4 godišnja doba.
Svestrano jednostavan. Pročišćen, suvremen dizajn i živa, transparentna kvaliteta Murano stakla omogućuje da svaki proizvod iz ove kolekcije bude jednostavno rečeno – svestran. Prikladan za svaku prigodu, idealan suvenir za domaće i strane goste, ukras svakom prostoru.
Nikad isti. Dvaput. Zbog specifičnosti naše proizvodne tehnike i odlika Murano stakla, nemoguće je da dvaput izradimo apsolutno isti predmet. Ove su razlike zaista male, skoro pa nevidljive – jedva uočljivi mjehurić tamo, malo drugačiji preljev boja ovdje ili ondje… Ali upravo te nepredvidljivosti čine ove predmete unikatnima. Osim toga, mijena svjetla tokom dana i noći na različit će se način reflektirati u staklenim plohama, bez prestanka otkrivajući drukčije nijanse i naglašavajući teksturu.
Jedan ili više. Svi proizvodi iz kolekcije funkcioniraju dobro i samostalno i u grupi. Primjerice, viseće skulpture i slike s popularnim Be Craft motivima možete instalirati same ili na okupu, bilo gdje. Zajednička nit suvremenog dizajna i jedinstven izgled Murano stakla dodatno olakšavaju grupiranje i stvaranje različitih kombinacija za jedinstvenu atmosferu. U ama baš svakom prostoru.

JESTE LI ZNALI…

Predmeti od stakla putuju Mediteranom već 3 tisućljeća. Danas arheolozi koriste upravo predmete od stakla kako bi istražili tijekove antičke trgovine i proizvodnje. Pažljivim proučavanjem pronađenih artefakata od stakla i njihovog kemijskog sastava, došli su do iznenađujućih otkrića koja su ispričala ju priče o staklu koje je prelazilo tisuće kilometara na brodovima i u karavanama. Sirovo staklo iz proizvodnog pogona u Levanta završilo bi u starorimskom gradu na sjeveru Apeninskog poluotoka ili u kršćanskoj bazilici na Cipru. Drugi put bi sirovina iz sjevernog Jadrana otputovala sve do Kartage, na obale sjeverne Afrike, a katkad i daleko od obale Sredozemlja. Zamislite samo: biografija jedne rimske zdjele koja se zatekla u Sahari! Nama je posebno interesantno da se staklo isprva koristilo samo za dekorativne svrhe. Dame iz davnina obožavale su perle, ogrlice i drugi nakit izrađen od stakla. Tek kasnije je staklo našlo široku funkcionalnu primjenu – kao posuđe za stol i spremanje hrane, za prozorska okna, kao mozaik, kao zavjetni dan za hramove i još štošta drugo.