Nazad na vrh

O BE°CRAFTU.

Be°Craft Projekt

Petra Krešimira IV 31 / Dubrovnik / Croatia

du@becraft.eu

+385 20 312 646

Be°Craft je studio za dizajn i proizvodnju stakla. Osnovan je prije više od 15 godina. Od tada dizajniramo, režemo i fuziramo staklo. Mi smo šarolika grupa koja dijeli ljubav prema likovnosti i dizajnu, preciznosti i vještini ručne proizvodnje, ustvari prema svemu vizualnom i taktilnom.

Od osnivanja do danas smo nagrađivani za dizajn, za doprinos dubrovačkom obrtništvu. Hrvatska obrtnička komora certificirala nas je kao jedini umjetnički obrt u ovoj regiji. A održali smo i nekoliko izložbi.

Naše najdraže staklo je Murano. Od svih stakala s kojima smo radili, Murano ima najširu paletu boja, a tome je teško odoljeti. Izrađujemo sve što stignemo. Od suvenira, skulptura i poslovnih poklona, pa sve do velikih i kompliciranih instalacija.

Radovi po narudžbi su naša specijalnost. Vi donosite svoju ideju, a mi je pretvaramo u staklo. Takvi projekti mogu biti odrađeni u nekoliko dana, ali može proći i godina crtanja, proba i usklađivanja dok se ne realizira finalni proizvod. Svaki izazov je dobrodošao.

Nalazimo se u Dubrovniku. To je lako primjetiti s obzirom da su Grad i Sveti Vlaho tako česti motivi u našem radu. Mediteransko nasljeđe vidljivo je i u živim, svjetlim bojama koje koristimo. Sunce ovog podneblja važan je dio našeg rada. Bez svjetlosti, staklo postaje neugledan materijal. Ipak, dovoljna je jedna zraka da ponovno oživi.

Glava našeg malog tima je Niko Čučković. S diplomom industrijskog dizajna, nakon više godina rada u Italiji i SAD-u, 2004. je osnovao ovaj studio. On je naš glavni dizajner te veliki obožavatelj craft pive i Pearl Jama.

Pavo Ivanković je majstor za bušenje, brušenje i ljepljenje. On je naš stručnjak za kamen i sve „prljave” poslove. Pavo je ponosni otac petorice sinova.

Kao grafička i web dizjanerica, Iva Jurić je zadužena za svaki sitotisak na staklu. Ona se istovremeno bavi i našom logistikom, administracijom i nabavom.