Nazad na vrh

Vodič kroz poslovne poklone 2. dio: osobno ili poslovno?

Sat - ručna izrada

Vodič kroz poslovne poklone 2. dio: osobno ili poslovno?

Prošli smo put govorili o različitm klasama poslovnih poklona i koristima od njihove personalizacije. Sada ćemo se detaljnije upustiti u to kako postići da vaši poslvni pokloni zablistaju, uz „x-efekt“.

RAZMIŠLJAJTE IZVAN OKVIRA PRAZNIKA

Stručnjaci za biznis etiketu kažu da je dobro ne ostavljati poslovno darivanje za praznično vrijeme. Naime, doba praznika za mnoge je ljude stresno, pa koliko god vaš poslovni poklon odskakao od ostalih stvari koje su primili – postoji opasnost da će se nezasluženo utopiti u masi drugih poklona.
Još nešto – darivajući u doba godine koje nije povezano s praznikom – jasno poručujete da na nekoga mislite svih 12 mjeseci, a ne samo na kraju godine!

KAKO NE PRETJERATI KOD ODABIRA POSLOVNOG POKLONA

Svaki poslovnjak prvo – sasvim opravdano i vrlo racionalno – na umu ima budžet. Kada dogovaramo izradu poslovnih poklona, ovo je jedna od prvih stavki koju zajednički razmatramo. Onda krećemo na ciljanog primatelja poklona, vaše želje i ideje, naša rješenja… sve do finalnog proizvoda.
Novac na stranu, o kakvom ustvari pretjerivanju govorimo? Pretjeran bi bio poklon koji naglašava isključivo vašu tvrtku, a nikako ne uzima u obzir primatelja ili mu nije prikladan– bilo da je riječ o zaposleniku, partneru ili dobavljaču. Ili obratno.
Tu ulazimo u sferu finog podešavanja poslovnih poklona. Odličan poslovni poklon naglasit će sve vrijednosti vaše tvrtke, uključiti vašu poruku primatelju te istaknuti vrline i vrijednosti primatelja. Ovo trostruko podešavanje poslovnih poklona je nešto što se postiže isključivo putem personalizacije.
Primjerice, kad je riječ o vlastitim zaposlenicima i kolegama, vjerojatno ćete imati vrlo precizne „koordinate“ za poslovni poklon. Kod poslovnih partnera ciljate na drugačiji balans: želite im dati poslovni poklon koji će ih podsjećati na vas, imati vaš logo ili korporativne boje, a opet se uklopiti u potrebe ili poslovni prostor vašeg partnera.

KAKO U BECRAFT-u PERSONALIZIRAMO POSLOVNE POKLONE

Neki vjeruju da je vrag u detaljima – ali mi kažemo – u detaljima je veselje!
Sad, staklo je nevjerojatan materijal, koji daje praktički neograničene mogućnosti u pogledu boja, veličine, oblika, aplikacija, funkcije, dizajna i ukupnog dojma. Personalizirani poslovni pokloni traže kreativnost od početnog koncepta, preko dogovora i dizajna pa sve do finalne izrade. Pritom se u mnogočemu se poklapaju s načinom na koji izrađujemo predmete po narudžbi.

 

POSLOVNI POKLON KAO IDEALAN MIKS ZADOVOLJSTVA I BIZNISA

Biranje poslovnih poklona jedna je od onih prigoda kada je miješanje posla i zadovoljstva – obavezno 🙂 Premda je riječ o biznisu, ne znači da cijeli ovaj proces ne treba biti zabavan, dapače! U BeCraft-u vjerujemo da ova zabava nije ograničena samo na skice i boje, nego se proteže i na našu zajedničku komunikaciju, koja nama omogućuje da za vas izradimo savršeno personalizirani poslovni poklon. Pamtljiv, inspirativan, trajan poklon koji ćete s ponosom i pouzdanjem moći dati svojim partnerima i zaposlenicima.
U sljedećem nastavku: Kako postići da se vaš poslovni poklon izdvoji u moru božićnih i novogodišnjih poklona?