Nazad na vrh

Vodič kroz poslovne poklone: Osobno ili poslovno? (3. dio)

christmas business presents

Vodič kroz poslovne poklone: Osobno ili poslovno? (3. dio)

U prva dva nastavka pokrili smo osnovne smjernice kod odabira poslovnih poklona, sve razloge za poslovno darivanje poklonima, važnost personalizacije poslovnih poklona, uz par savjeta kako izbjeći dosadne, neugledne poklone ili pak, u drugoj krajnosti – ikakvo pretjerivanje.

Danas ćemo reći nešto više o tome kako postići da vaš poslovni pokloni budu primijećeni, čak i usred sezone darivanja. Prisjetimo se, personalizacija garantira ekskluzivnost, pravu mjeru i željeni učinak!

POSLOVNI POKLONI KOJI SE ISTIČU U HRPI DRUGIH BLAGDANSKIH DAROVA

Vrijeme oko Božića i Nove godine je doba kada se najrazličitiji darovi bore za svačiju pažnju. Sasvim sigurno želite izbjeći da vaš dragocjeni poslovni poklon potone u hrpi drugih poklona i naposljetku bude zaboravljen u općoj strci na kraju godine. Nitko ne želi da mu pokloni tužno sjedi u lijepom omotu, bez da ga itko opaža 🙂

Želite li da vaš poklon zabljesne tijekom blagdanskog darivanja, slijedite jedno jednostavno pravilo: personalizacija, personalizacija i opet personalizacija!

NEŠTO UISTINU POSEBNO ZA VAŠE ZAPOSLENIKE, PARTNERE, KLIJENTE ILI DOBAVLJAČE

Istraživanja koja su proučavala ponašanje tvrtki koje daju poklone i primatelja poklona pokazala su da tvrtke koje dijele poklone imaju dvaput veću šansu da ih primatelji poklona kontaktiraju u poslovne svrhe, u usporedbi s tvrtkama koje nemaju program darivanja. Ovo vrlo jasno pokazuje da poslovni poklon, osim što je odraz dobrih manira davatelja, predstavlja i efikasan marketinški alat koji je u dosegu svake tvrtke i svakog obrta, jednako velikih i malih poslovnih subjekata.

Personalizirani poslovni pokloni podižu cijelu “igru“ darivanja na totalno novu razinu. Naime, usklađivanje poklona s osobnošću primatelja, ili s brandom njegove kompanije stvara direktan kontakt s primateljem poklona.

Najvažnije od svega: personalizirani poklon ili poklon izrađen po narudžbi jasno poručuje priznanje i iskreno poštovanje, te garantirano polučuje puno veći interes negoli generički, masovni proizvodi koji preplavljuju tržište u praznično doba.

SAMO ISKRENOST TO MOŽE

Zadržimo se još malo na učinku personaliziranih ili poklona izrađenih po narudžbi. Za razliku od generičkih poklona izrađenih “na industrijskoj traci“, personalizirani poslovni poklon je iskreni iskaz poštovanja. Nitko neće ostati imun na trud i vrijeme koje ste investirali u takav poklon.

Štoviše, u današnje vrijeme koje je obilježeno nevjerojatnim tempom, takva gesta bit će dočekana s toplom dobrodošlicom. Nije ni čudo da su odnedavno ponovno u modu ušle rukom pisane blagdanske čestitke: ljudi ih jednostavno obožavaju, i stvarno su dirnuti kad dobiju takav “staromodni” znak pažnje.

Isto vrijedi i za personalizirane poslovne poklone, osobito one što ih lokalno proizvode mali obrti. Tu ne ciljamo na vintage ili retro ( nemojte nas krivo shvatiti, volimo oboje) nego na činjenicu da je takav jedan personalizirani poklon nedvojben, opipljiv dokaz vaše iskrenosti i poštovanja, pažnje spram detalja i vremena koje ste bili spremni utrošiti u odabir dara.

PAMETNI ŠARM, VISOKA KVALITETA I CILJANA ESTETIKA KLASIKE

Poslovni pokloni izrađeni po narudžbi sasvim prirodno mogu biti bezvremeni evergreen. Premda klasični, ti predmeti nisu ograničeni oblikom, bojom ni veličinom. U slučaju BeCraft-a, takvi bezvremeni komadi mogu biti, primjerice, satovi, zidne instalacije, stolić za kavu, skulptura mozaik, praktična sitnica za vaš radni stol… Sve to možemo personalizirati uz pomoć korporativnih boja ili logoa ili bilo kojeg drugog detalja kojeg poželite. Jednostavno savršen dodatak radnom mjestu – bilo da je riječ o uredu velike tvrtke ili radnom prostoru malog obrta. Ponovno, personalizacija i “izrada po mjeri” i ovdje igra veliku ulogu.

Personalizirani poslovni pokloni u svakoj prilici pobjeđuju uniformne, industrijski proizvedene poklone – budući da će ih primatelj puno radije zadržati, i postaviti na vidljivo mjesto gdje će takav predmet nerijetko postati i tema razgovora.

Ustvari, u BeCraft-u vjerujemo da poslovni poklon mora biti takav da njegov primatelj brzo zaboravi kako je uopće mogao živjeti bez njega!

MOŽDA NEOBIČAN ILI POMALO OTKAČEN, ALI NIKAD NEUKUSAN

Ukoliko na umu imate nekonvencionalan, neobičan poslovni poklon, poklon izrađen po mjeri je apsolutni ispravan izbor: sve što trebate učiniti je pustiti mašti na volju!

Nema razloga zašto poslovni poklon ne bi smio biti pomalo otkačen, neobičan, “van škvare”, nešto što će se dojmiti primatelja, biti zabavno, a opet elegantno i prikladno. Trajan podsjetnik s daškom humora ili neobičnosti, nešto što će uvijek podizati raspoloženje na radnom mjestu.

Pri svemu ovom, ne treba zaboraviti da ručno izrađeni pokloni od stakla mogu isto tako biti i praktični, uporabni predmeti koji će se upotrebljavati dugi niz godina. Staklo je nevjerojatan i čudesan materijal, koji nudi praktičko beskrajne oblikovne mogućnosti, i iznimnu kolorističku skalu. Ako birate ručno izrađene poklone od stakla, ne trebate se brinuti za ograničenja!

JOŠ NIJE PREKASNO ZA POSLOVNI POKLON KOJI ĆE UČVRSTITI VAŠE POSLOVNE ODNOSE

Ukoliko još niste odabrali poslovni poklon ili kao obično čekate posljednji čas da to učinite – nemojte brinuti. Možda kraj godine kuca na vrata – ali uspjet ćete!

Naši specijalni projekti izrađuju se po narudžbi, a uključuju predmete od stakla koji su potpuno ili djelomice personalizirani. Kad kažemo “djelomice personalizirani“ – govorimo o opciji u sklopu koje prema vašim željama možemo prilagoditi bilo koji proizvod iz našeg velikog i raznolikog asortimana ručno izrađenih predmeta od stakla tako što ćemo dodati vaš logo ili aplikaciju koju odaberete, prilagoditi boje, itd.

Bit će nam vrlo drago osmisliti prikladno dizajniran proizvod od stakla samo za vas. Zajedno ćemo doći do originalnog božićnog poslovnog poklona, “krojenog po mjeri“ vaših potreba, poklona koji će se isticati u gomili i biti tema razgovora među vašim klijentima , i to ne samo u narednoj godini!

Na samom kraju… svi naši proizvodi su ručno izrađeni, i otud zrače onom posebnom magijom lokalnog i autentičnog koju industrijski proizvodi nikada nemaju i ne mogu imati. Stoga, ukoliko odaberete ručno izrađene predmete iz naše kolekcije – nitko nikada neće pogoditi da ste ih odabrali u zadnji čas!

Kontaktirajte nas. Popričat ćemo o vašim željama i zamislima, cijeni ili svemu ostalom što bi vas moglo zanimati.